Aktuality 2013

29.12.2013 - Hon na zajíce MS Ostříž Mlázovice

Pouze jako pěknou celodenní procházku po revíru bereme tento nedělní hon na zajíce, kterých vskutku v naší honitbě není mnoho. Opět se mnou šel na srstnatou jen Frodo a Persia pro případ výskytu prasat. Na výřadu byli jen dva zajíci, ale spokojení byli všichni.

 Foto Michal Hrnčíř

26.12.2013 - Naháňka MS Ostříž Mlázovice

Na Štěpána se u nás chodí do lesa na zvěř černou. Opět dnes zazářila Persia, která prostě ví, jak pomoci lovcům ulovit 35 divočáků!

 Foto Michal Hrnčíř

21.12.2013 - Hon na zajíce MS Podhorní Újezd

Spřátelené myslivecké sdružení nás pozvalo na hon na zajíce, kam se mnou vyšel jen Frodo, neb si nechci ostatní setry kazit na srstnaté... Ač byla blátivá sobota, hon se výjimečně vydařil (36 zajíců) a tentokrát jsem si mimo zážitků a zvěře odvezla i list Krále honu! :-)

14.12.2013 - Naháňka MS Buš

Na naháňky setři chodit nemůžou, tak je mým loveckým parťákem teriér Persia, která je na lovu černé zvěře ve svém živlu. Je úžasně poslušná, s obrovskou chutí lovit a vlohovými vlastnostmi se na ní rozhodně nešetřilo. Na naháňce u slapské přehrady dopomohla ulovit 8 prasat.

8.12.2013 - Sokolnické setkání MS Ostříž Mlázovice

Letos již třetí v pořadí jsme uspořádali pro kamarády sokolníky sokolnické lovy. Se čtyřmi sokoly, jedním jestřábem a dvěma orli se nakonec ulovilo 5 kusů zvěře. Jako lovečtí pomocníci vyšli do pole Erny a Feli.

7.12.2013 - Hon na bažanty MS Ostříž Mlázovice

Feli se doma už prostě nudí, tak chodí každý víkend lovit. Na honě v Mlázovicích samozřejmě nemohl chybět Frodo. Dnešní akce čítala 235 ulovených bažantů.

30.11.2013 - Hlavní hon MS Ostříž Mlázovice

Každoročně noblesní akce se, myslím, letos obzvláště vydařila... Skutečně pěkný hon si konečně vychutnala opět i Feli a v zápřahu s Frodem tvořili naprosto spolehlivou loveckou dvojici, na kterou je radost pohledět při práci. A té měli vskutku hodně, když výřad čítal 346 bažantů, 1 kohouta královského, 1 zajíce a 1 srnče.

 Foto Michal Hrnčíř

24.11.2013 - Ateliérová neděle

Než se mi děti rozutečou do nových domovů, rozhodla jsem si je zvěčnit na profesionálních fotografiích Markéty Sousedíkové. Úkol to byl nelehký, ale Markéta ho zvládla excelentně a malou ukázku je možno vidět ZDE

  www.atelier-marketa.cz

23.11.2013 - Hon na bažanty a černou Slapy

Přijali jsem pozvání na hon až na Slapy a jelikož je to honitba s vysokým výskytem černé zvěře, výprava byla obohacena o teriérku Persii. Ve dvou lečích na bažanty se vyřádili Erny s Eimee, ovšem hvězdou dne pak byla Persia, která si v rákosí vyhnala 50kg a v lese 100kg kňoura. Příjemný hon byl zakončen halali nad 55 bažanty, 3 liškami a 1 prasetem.

16.11.2013 - Hon na bažanty Obora

Do Obory však vyjel pomoci k Eimee i Frodo. Malý komorní honeček, kde psi většinou nacházeli v krytinách bažantí slepice, byl zakončen výřadem o 5 kohoutech.

15.11.2013 - Hon na bažanty Progles

Každoročně jsme zváni na pěkný hon firmy Progles, kam jsem letos vzala pracovat jen Eimee. Potřebuje ještě stahovat otěže, nicméně ve 4 lečích dohledala a přinesla tolik bažantů, kolik jich neviděla za celý rok... Výřad finálně čítal 400 bažantů, 24 orebic a 1 kunu.

9.11.2013 - První hon na bažanty Mlázovice

V našem revíru jsme zahájili bažantí hony již takto brzo, tudíž se ještě nemohla účastnit Feli. Práci bravurně zastali Eimee s Frodem a dopomohli tak k 99 kusům bažantí zvěře na výřadu. Nasazení, v jakém oba psi pracovali, zřetelně znázorňují fotografie Michala Hrnčíře, který nás celý den doprovázel.

  Foto Michal Hrnčíř

26.10.2013 - Mistrovství světa poháru Sv. Huberta Chorvatsko

Konec zkouškové sezóny se pro nás i letos odehrál na Mistrovství světa, tentokrát v terénech Chorvatského Zadaru. Tak jak bylo již zmíněno, za ČR vyjeli reprezentovat i naši dva psi Eimee a Erny. Ač mladí a ne tolik zkušení ukázali, že se mohou postavit na start a změřit síly i se psy z vyhlášených chovů světové špičky 24 zúčastněných států. Předvedli práci rozhodčími vysoce bodovanou a v celkovém hodnocení Eimee obsadila v týmu se svým otcem Finem 2. místo a Erny s tetou Janou 5. místo! Zase bylo ve Světě o Čechách slyšet a mně ten pěkný zážitek bude připomínat stříbrná plaketa postavená hned vedle té loňské bronzové.

  Více na Rajčeti

 

19.10.2013 - Pohár Svatého Huberta Konopiště

Poslední tréninkový víkend před MS se odehrál pro mě a Eimee v konopišťské bažantnici. O pernatou zvěř tu samozřejmě nebyla nouze, i když nebylo zas tak jednoduché ji najít, vystavit a smět bezpečně střílet... I tak jsme vybojovaly 60 bodů a 2. místo!

13.10.2013 - Podzimní zkoušky Dubeč

Abychom se dostaly s Eimee obě dvě do zkouškové kondice, přihlásila jsem nás na podzimní zkoušky pořádané v ověřených terénech okolo Dubče. Několik výcvikových klopýtnutí mě netrápilo, protože vlohové vlastnosti prokazuje 100% kdekoli a kdykoli! Z tréninkové neděle si pak odvezla diplom s I. cenou a 259 body. Je to kabrňák :-)

10.-12.10.2013 - Mezinárodní sokolnické setkání Opočno

Naši "stáj" na opočenském klání letos zastupoval pouze Martin a Erny. Byli úspěšní a během 3 dnů si našli a vystavili několik desítek bažantů a sem tam i něco se sokolíkem ulovili.

5.10.2013 - Svatohubertské slavnosti Karlova Koruna

Na kynologické přehlídce loveckých plemen se letos předvedla Eimee, Kiwi i Persia. Fotky žádné nemáme :-(

28.-29.9.2013 - Sokolnické setkání Jestřábí Lhota

Další sokolnické lovy v pěkném prostředí nám nabízí Jestřábí Lhota. Do pole vyrazil Martin s Ernym a Eimee, já jsem doma na "mateřské" ;-)

25.9.2013 - Štěňátka jsou na světě

Přesně na den, kdy byla očekávána, přišla na svět pěkná hromádka malých puntíků. Feli nám nadělila 6 buclatých, téměř půl kilových štěňátek. Holčičky i kluci si to rozdělili na půl a co se barev týče taky. Přepečlivá maminka by mohla jít vzorem do všech chovatelských příruček a pořízci se rozhodně neupejpají :-)

  Foto na Rajčeti

 

21.-22.9.2013 - Klubové FT-GT a soutěž Svatého Huberta

Poslední klubovou akcí v roce jsou vždy nominační soutěže na Mistrovství světa lovu s ohaři a Sv. Huberta. Letos opět v krásné honitbě okolí Blevic u Slaného, kde mají nejen ideální krytiny, ale i relikty divoké zvěře. Vzhledem ke stavu mé "šampionky" Felíny, musela již žezlo převzít 2,5letá Eimee, která se svého úkolu zhostila excelentně a matka na ni může být více než hrdá! Martin s Ernym předvedli před přísným rozhodčím super práci a výsledky tedy zněly:
Eimee od Mlázovické tvrze - 63 bodů, 2. pořadí, nominována na MS
Erny od Mlázovické tvrze - 61 bodů, 2. pořadí, nominován na MS

  

Jakožto chovatelka obou psů cítím obrovskou radost a zodpovědnost za to, že zrovna oni budou tvořit dva články národní reprezentace na MS v Chorvatsku!

14.9.2013 - Lovecká sezóna nám začala

Druhým zářijovým víkendem se nám rozběhla lovecká sezóna. Sokolnické lovy jsme zahájili na dvoudenním setkání v Ovčárech u Kolína, kde Martin s Ernym vedl skupinu sokolů a pořádal celou akci. Ovšem po odběhání si své práce v poli, jsem své psy převezla do Mlázovic, kde jsme měli první hon na kachny. Na takové akci samozřejmě nechyběl Frodo s mamkou a v sedmi střelcích jsme ulovili 12 kachen.

 

7.-8.9.2013 - Víkend nabitý extra úspěchy

Protože je těch bezva zpráv mnoho, pojďme pěkně popořádku:

Memoriál Josefa Luxe Holice
Na této soutěži, pořádané klubem Bretaňských ohařů, jsem předvedla AS Eimee a IS Alison. Holky ze sebe vydaly to nejlepší a výsledky dle toho vypadaly:
Eimee od Mlázovické tvrze - 216 bodů, vítěz - CACT
Alison Happy Trix - 208 bodů, 3. místo

 Foto Bousek

Podzimní zkoušky Opočno
Odchovánek Elwin se se svým pánem připravil na loveckou sezónu a byl to ukázat veřejnosti. Splněním všech disciplín se nejen stal lovecky upotřebitelným, ale i završil výkonnostní podmínky do chovu!
Elwin od Mlázovické tvrze - 271 bodů, I. cena

Soutěž Svatého Huberta Holice
Na nominační soutěži na mistrovství světa startovali mezi zkušenými psy i naši dva nejmladší. Jedná se o zkoušku, kde je hodnocen vůdce i pes a je zde vysoce kladen důraz na vlohové vlastnosti a vzájemnou souhru celé dvojce při lovu. Pro oba psy to byla premiéra a o to víc si cením, jak byli ohodnoceni:

Eimee od Mlázovické tvrze - 72 bodů, 1. pořadí
Erny od Mlázovické tvrze - 73 bodů, 3. pořadí

 

Co dodat závěrem? Snad jen citaci od mé mamky: "Chovatelské snažení ti nenese plody, ale pěknou úrodu!" Mám skutečnou radost, že tak jak jsem spokojená já s mými psy, tak stejně to vidí i různí rozhodčí na různých zkouškách z výkonu! PS: Dva zlaté poháry za jeden víkend asi není úplně standartní záležitost... ;-)

31.8.2013 - Štěňátka budou!

Vzhledem k tomu, že bych ráda dopřála i jiným zažít adrenalin z lovu se setrem, rozhodla jsem se Fai nakrýt ještě jednou. Ultrazvukem potvrzená březost je jen formální záležitostí, protože se jako budoucí matka chová opatrně a zodpovědně  již dlouho. Štěňátka by se měla narodit okolo 25.9. a jako krycího psa jsem, po extrémně dobrých zkušenostech, vybrala opět ze 100% pracovní linie Fausta Vis Tranquilla. Další informace v sekci Štěňata.

Faust Vis Tranquilla   X   Fai Leslie Leven    

 

30.8.2013 - Je zkrátka šikovná

Výcvik je momentálně nejvíce zaměřen na mladou Eimee, která vykazuje absolutně excelentní vlohovou práci angličana. Každé vypuštění z vodítka je jak etuda a její chuť a manýr při práci v poli je prostě koncert.

  VIDEO

18.8.2013 - Speciální zkoušky z vodní práce Dubeč

Konečně i Martin s Ernym vyrazili okusit pole zkouškové na známý dubečský rybník, kde se konaly speciální vodní práce. Byli šikovní a zkoušky zvládli bravurně s jedním ušlápnutím za 1 z dohledávky, tudíž ve II.ceně. Naše nová generace se již vyrýsovala do lovecky upotřebitelných psů!

V sobotu nezůstal pozadu ani odchovánek Elwin, který na Memoriálu Vladimíra Kováře (SZVP) v Broumově vybojoval 80 bodů v I.ceně!!! Vydařený víkend našich mladých :-)

4.8.2013 - A zase voda

Erny Eimee a Persia

 

31.7.2013 - Vystavují všichni

   ... i teriér! ;-D

 

20.7.2013 - Speciální zkoušky z vodní práce Kosičky

Dalším lovecky upotřebitelným psem na dvoře se stala v sobotu Eimee od Mlázovické tvrze, která s nadšením splnila všechny disciplíny speciálních zkoušek z vodní práce ve II. ceně (časový limit na dohledávce)!

14.7.2013 - Trénují všichni

   

A jedno vysvětlující video, proč chovám a trénuji setry...

 

30.6.2013 - Aporty a voda

Irčance se u nás líbí, ona nám taky, a tak si pobyt mezi angličany ještě prodloužila...

  

15.6.2013 - Máme se fajn :-)

 

 

18.5.2013 - Zkoušky vloh Opočno - Přepychy

Vynikající zúročení svého snažení u nás dosáhla Irská setra Alison Happy Trix na zkouškách vloh ohařů, kde obdržela pouze dvě 3 (klid před zvěří srstnatou a zájem o stopu zvěře) a v celkovém součtu 220 bodů za svůj výkon sklidila  3. místo! Za super fotoreportáž děkuji Zuzce!

Angie 3. místo na ZV

12.5.2013 - Klubová výstava ČPSK Roudnice nad Labem

Excelentní výsledky si mlázovická parta odvezla z klubové výstavy, kde byli posouzeni přísnou maďarskou rozhodčí paní Marianne Gyarfás:

Frodo - třída veteránů: Výborný 1
Erny - třída pracovní: Výborný 1
Eimee - třída pracovní: Výborná 3

  

5.5.2013 - Aktuální sestava Mlázovických

Z leva: Kiwi, Eimee, Fai, Erny, Frodo :-)

Setří parta

20.-21.4.2013 - Mezinárodní Field Trial Klapý

Mladí celý víkend neviděli ani pírko, a tak nebodoval nikdo...

13.-14.4.2013 - Národní Field Trial Ratenice

Mladí zrají jako víno, a tak si každý z nich moc pěkně zabodoval na první letošním klubovém Field Trial Derby:

Eimee - Velmi dobře, 11 bodů

Erny - Velmi dobře, 12 bodů

 

1.3.2013 - Holky pražský

Bus, metro, eskalátory, výtah a pohoda... :-)

Eimee v metru Feli na úřadě

10.2.2013 - Nový kamarád Casino Royal

Casino Royal 

1.2.2013 - Myslivecké zimní povinnosti

 

19.1.2013 - Sky Trial Hrušová

Erny

5.1.2013 - Novoroční hon na bažanty v Mlázovicích

Poslední hon našeho sdružení bývá první sobotu v lednu na bažanty. Ač trochu blátivý, ale moc pěkný den jsme měli s Feli a Frodem, kteří makali jak by cítili, že sezóna končí. S oběma pilnými pomocníky se mi řemínky po boku plnily a stejně tak i vypadal výřad se 141 kusy.

  Foto Michal Hrnčíř

1.1.2012 - Pour féliciter 2013