Aktuality 2014

29.-30.12.2014 - Sokolnické lovy Židlochovice

  Eimee a Erny

26.12.2014 - Naháňka MS Ostříž Mlázovice

Profesionálně zorganizovaná akce o 55 střelcích a 23 honcích nesla výsledky v podobě 28 ks černé zvěře a 1 lišky!

21.12.2014 - Sokolnické lovy Mikulov

 Erny a Eimee

10.12.2014 - Lov divokých hus na Nových Mlýnech

 Feli

13.12.2014 - Hon na bažanty v MS Obora - Březina

Ověřené terény slibují fajn zábavu - do Obory jezdím s Feli, která rozhodně nepotřebuje vysvětlovat, co se od ní očekává. Dopomohla opět bohatému výřadu s 96 kohouty.

 Feli

7.12.2014 - Sokolnické setkání Mlázovice

Již čtvrté sokolnické lovy hostilo naše myslivecké sdružení, kam se sjelo 7 sokolníků se sokoly a jedním jestřábem. Počasí bylo příznivé jak pro lovce, ale hlavně pro dravce a výřad na mlázovickém náměstí čítal 10 bažantů a jednu nutrii (ulovena psem). Mezi čtyřnohými pomocníky nechyběla Eimee, Erny, ale i Faron okusil práci pod sokolem.

 Faron

6.12.2014 - Hon na bažanty MS Ostříž Mlázovice

Další hon na drobnou u nás doma opět "nosově" zajistili Frodo a Feli. Ulovilo se 176 bažantů.

 Feli a Frodo

22.11.2014 - Hon na bažanty v MS Háj - Buš

Rádi jezdíme lovit i na Slapy, kam jsme vyrazily s Feli. Pěkný hon o třech lečích se nesl v příjemné podzimní atmosféře až k výřadu 76 kohoutů a 1 divočáka.

 Feli

15.11.2014 - Hon na bažanty v MS Obora - Březina

Sobotní hon měl již komornější ráz, a tak jsme přijely již ve třech - já, Feli a Eimee. Na menším honě psi tolik nevlčí a Eimee si přeci jen chci zachovat v kondici na soutěže... Obě pracovaly profesionálně a ve čtyřech lečích měly na svůj setří projev dostatek prostoru. Halali se pak troubilo 18 kohoutům a 15 kachnám.

  Eimee

14.11.2014 - Hon na bažanty Progles

I letos jsme s potěšením přijaly pozvání na hon pořádaný firmou Progles v oborské honitbě u Ostroměře. Nádherný podzimní den ladil mezi 38 střelci příjemnou atmosféru  a my si to s Feli užily na maximum. Ve čtyřech velkých lečích se ulovilo 478 ks bažantí zvěře a 1 zajíc - hodně práce pro mou flintu, ale hlavně pro mého psa...

 Feli

12.11.2014 - Fibienne od Mlázovické tvrze

  cernohubova.com

9.11.2014 - Nedělní dohledávky

Následující den po honě chodívám se všemi psy na dohledávky křídlované zvěře. Projdeme všechny leče a mladí (Faron a Freya) se tak přiučí, co je v setřím životě čeká, až budou lovecky upotřebitelní. Hledají, vystavují, přiznávají, aportují...

  

8.11.2014 - První hon na bažanty Mlázovice

Teď už se ve volných chvílích budeme věnovat pouze praktickému lovu, což odstartoval hon v domovském sdružení. Vyrazili se mnou ti nezdatnější ze dvora, kým je Feli a Frodo. Piháč, ač už má za sebou 10. narozeniny, je stále v dobré kondici a chuti a celý hon zvládl na výbornou. Oba dopomohli výřadu čítající 79 ks bažantí zvěře.

 Feli

4.11.2014 - RTG DKK

Další z našich psích svěřenců podstoupili RTG na vyšetření dysplazie kyčelního kloubu. A výsledky? Odchovánci jsou krásní, šikovní a navíc zdraví:

Faron od Mlázovické tvrze - DKK 0/0
Freya od Mlázovické tvrze - DKK 0/0
Kiwi Vis Tranquilla - DKK 0/0

24.-27.10.2014 - Mistrovství světa Sv. Huberta, Pieve St. Stefano, Itálie

Zatímco Faron bojoval na poli výstavním, na druhé straně Evropy bojovali na poli výkonostním další dva mlázovičtí. Do střední Itálie oblasti Toskánska se na 36. mistrovství světa vydala Eimee a Erny, aby reprezentovali ČR na soutěži Sv. Huberta. Poměřili síly se psi z dalších 25 států a v těžkých horských terénech provincie Arezzo předvedli, že i letos mají co Světu ukázat...

Erny od Mlázovické tvrze - 3. místo v družstvech mužů
Eimee od Mlázovické tvrze - 4. místo v družstvech žen

  

Sponzorem české reprezentace na MS byla firma Hubert Styl - děkujeme!

26.10.2014 - Evropská výstava psů Brno

Na největší letošní psí show se vydala mamka se svým Faronem a osobní handlerkou Ivetou. V silně obsazené třídě mladých (7 psů), o mnoho staršími jedinci výhradně ze zahraničí, se český mlázovický reprezentant rozhodně nenechal zahanbit a od rozhodčího Luďka Müllera byl ohodnocen známkou VÝBORNÝ! S elegancí tak zakončil letošní výstavní sezónu a dokázal, že má slušný potenciál do sezóny nové...

22.10.2014 - Trénink s Freyou

Poslední možný termín pro trénink před odjezdem do Itálie byla tato středa. Společně s Eimee však trénují všichni psi a po boku své starší sestry prohlubují vlohové vlastnosti předurčené k lovu...

 Freya a Eimee

18.-19.10.2014 - Pohár Sv. Huberta Konopiště

Polovina října již tradičně patří soutěži Svatého Huberta pořádaného Klubem bretaňských ohařů v revírech okolo Konopiště. Za nádherného podzimního počasí Eimee předvedla, jak je připravená na start na Mistrovství světa a že její nominace není důsledkem náhodného výsledku. Naprosto excelentně vypracovala 3 kusy zvěře ve stylu její vlastním a sklidila tak maximální počet bodů přidělených na práci psa, tedy 30! Zvítězila tak v kategorii žen a následně mezi všemi startujícími ohaři.
V neděli mi byla vyslovena důvěra a směla jsem předvést odchovánka Foxe, který na jeho mladičký věk (1rok) předvedl bezvadnou chuťovou práci. V konkurenci zkušených psů obsadil 6. místo a má tak první zápis průkazu původu v kolonce výsledky zkoušek.

Eimee od Mlázovické tvrze - 73 bodů, vítěz soutěže
Fox od Mlázovické tvrze - 58 bodů

 

16.10.2014 - Erny a Kiwi

  Marketa-Photo.com

12.10.2014 - Trénink s Fibienne

Celý víkend jsme ladily formu na nadcházející soutěže a trénovala s námi i mladá Fibienne. Předvedla nám, že ví proč je setr, že si umí vypracovat koroptve i bažanty, spontánně přiznává a přirozeně respektuje srstnatou! Udělala na mě obrovský dojem a ukázala, že je nejen krásná :-)

   Fibienne s Feli a Eimee

11.10.2014 - Krajská výstava psů Litoměřice

Tentokráte byla mlázovické barvy reprezentovat Fibienne na krajské výstavě na severu Čech. Zkušené oko rozhodčího pana Josefa Němce ji ohodnotilo následovně: "Trikolorní roční fena s pěknou hlavou, pevný hřbet, dobrý hrudník, kvalitní osrstění."
Fibienne od Mlázovické tvrze - Výborná 1, vítěz třídy

 

4.10.2014 - Faron a Freya od Mlázovické tvrze

  

1.-2.10.2014 - Natáčení v Průhonicích

Další dva dny tvořila naše puntíkatá smečka kolorit císařské družiny, které velel sám Adrien Brody. Jako exteriéry pro film byly zvoleny zákoutí průhonického parku, který je již zahalen do podzimních barev. Fotografování bylo pochopitelně přísně zakázáno...

21.9.2014 - Soutěž Svatého Huberta Blevice

Nejdůležitější podzimní akcí je nominační soutěž na mistrovství světa Sv. Huberta pořádaná ČPSK v krásném revíru MS Záhoří - Slatina. Dařilo se dle vynaložené přípravy a tak se naši psi předvedli na výbornou:
Eimee od Mlázovické tvrze - 63 bodů 2. místo - nominována na MS
Erny od Mlázovické tvrze - 63 bodů 4. místo - nominován na MS

 

21.9.2014 - Few a Fox od Mlázovické tvrze

  

20.9.2014 - Mezinárodní Field Trials - Gibiér Tiré Blevice

Na svůj první start na IFT Derby se postavila Freya a vedla si vskutku skvěle. Udělala mi supr radost když si v hodnocení rozhodčích odnesla: "Styl, mechanika pohybu a držení hlavy jsou korektní. Hledání má systém, je vyjádřena touha najít zvěř. Odbíhá za horizont a určitou dobu se nevrací, vůdce píská a je zřejmé, že fena vystavovala koroptev, po povelu vůdce tuto zvedá, chytá a přináší vůdci."
Kiwi pak byla neméně šikovná a ta obdržela: "Výborná mechanika pohybu a držení hlavy. Styl je rase typický. Hledání je prostorné, vyvážené, výrazně vyjádřena touha najít zvěř. Poskytnuta druhá šance, nepřichází na zvěř."

17.-19.9.2014 - Trénink v Bruntále

Aby jsme taktéž plynule navázali na soutěžní režim, vyrazila Feli, Eimee a Freya na sever Moravy trénovat v pěkných terénech v okolí Svobodných Heřmanic. Ač na zvěři komorované, výkony měly u všech tří fen znatelně zvyšující se tendenci, zejména u nejmladší Freyi.

  

13.9.2014 - Hon na kachny v Mlázovicích

Lovecká sezóna začala a v Mlázovicích na kachnách ji zahájil Frodo, Feli a Eimee. Úlovek nebyl veliký (4ks), ale zážitky ano ;-)

 Frodo

9.9.2014 - Pilujeme loveckou kondici

  Feli a Eimee

6.9.2014 - Memoriál Josefa Luxe Konopiště

Každoročně koncem léta nevynecháme soutěž požádanou klubem Bretaňských ohařů, která se letos přesunula do revírů v okolí zámku Konopiště, kde je 100% jistota zazvěření pernatou. Z naší chovatelské stanice tu byla účast vskutku hojná, ať už v řadách startujících nebo v koroně. Ze dvora vyjely reprezentovat Freya a Kiwi, které podaly výkon úměrný svému věku a zkušenostem, tedy bezvadný! Ovšem na plné čáře excelovala odchovanka Few, která ukázala, že kvalitní vlohový základ, snadná ovladatelnost a poslušnost, dává předpoklad nadstandartním výsledkům i pod vedením tak mladého vůdce! Navíc Freya a Few zkoušku absolvovaly v 11 měsících věku a bez problémů uspěly:

Few od Mlázovické tvrze - I. cena, 220 bodů, vítěz soutěže
Kiwi Vis Tranquilla - I. cena 212 bodů, 3. místo
Freya od Mlázovické tvrze - I. cena, 204 bodů, 4. místo

 
Za foto děkujeme Ladych 

6.9.2014 - Freddie a Faron od Mlázovické tvrze

 

1.-3.9.2014 - Film Emperor

Pro bezproblémovou spolupráci a vznešený vzhled si belgická produkce vybrala naše psy do svého historického velkofilmu, který do českých kin přijde příští rok. Celé tři dny smečka angličanů a barvářů dotvářela lovecké scény v lesích okolo Dobříše, kde se snažili splnit představy pana režiséra Lee Tamahoriho a po slovech: "Excelent, thank you!" se snad tak i povedlo.

30.8.2014 - Interdog bohemia Mladá Boleslav

Ještě těsně před loveckou sezónou jsme vyrazili provětrat výstavní kruhy na závodiště v Mladé Boleslavi. Polský rozhodčí Piotr Król nám nebyl absolutně známý a o to více nás potěšily bezvadné posudky a známky, které našim piháčům zadal a jenom tím potvrdil, že veškeré letošní úspěchy nebyla náhoda:

Elwin - třída pracovní - Výborný 1, CAC
Eimee - třída pracovní - Výborná 2, res. CAC
Faron - třída mladých - Výborný 2

  

3.8.2014 - Mlázovická parta

 Freya, Eimee, Fai, Faron, Frodo

23.7.2014 - Návštěva u Freddieho od Mlázovické tvrze

   Freya a Freddie

15.7.2014 - Práce na vodě

  Frodo, Faron, Freya, Eimee

11.7.2014 - Sokolníci Faron a Freya

6.7.2014 - Návštěva u Fibienne od Mlázovické tvrze

 Fibienne, Faron a Freya

28.6.2014 - Návštěva u Engee od Mlázovické tvrze

21.6.2014 - Intercanis Brno

Úspěšný víkend jsme si jeli zopakovat do Brna na mezinárodní výstavu psů, kde posuzoval uznávaný chovatel anglických ohařů pan MVDr. Čestmír Šrámek CSc. Má zdravé nahlížení na psy, a tak jsme si z Moravy přivezli zase nějaké ty medaile a nádherné posudky:

Elwin - třída otevřená - Výborný 1, CAC, res. CACIB
Eimee - třída pracovní - Výborná 2, res. CAC

  Další foto ZDE

15.6.2014 - Klubová výstava ČPSK Veltrusy

Nejdůležitější a nejprestižnější akci Českého pointer a setter klubu letos pořadatelé včlenili do krásného prostředí veltruského zámku. Navíc pečlivě zvážili výběr velezkušených rozhodčích z Belgie, což byl základ krásné, pohodové a úspěšné neděle. Z mlázovických se ve výstavním kruhu předvedlo našich 5 psů, plus 3 odchovánci a v konkurenci 33 anglických setrů byli vidět na stupních vítězů vcelku často! Přísná rozhodčí paní Danielle Letroye - Latin dávala důraz na celkový rámec psa, kostru, úhlení končetin a korektní pohyb - tolik důležité faktory pro loveckého psa.

Fox - třída dorostu - Velmi nadějný 1, Nejlepší dorost výstavy
Faron - třída dorostu - Velmi nadějný 2

Fibienne - třída dorostu - Nadějná 1
Freya -  třída dorostu - Nadějná 2

Erny - třída pracovní - Výborný 1, CAC, Klubový vítěz 2014
Elwin - třída otevřená - Výborný 2, res. CAC

Eimee - třída otevřená - Výborná 2, res. CAC
Kiwi - třída mladých - Velmi dobrá 1

   Marketa-Photo.com

13.-14.5.2014 - Natáčení filmu s loveckou tématikou

Celá naše setří parta (7 psů) byla povolána na dvoudenní natáčení filmu Zlaté pobřeží z německé produkce z období poloviny 18. století. Záběry z loveckých scén byly pořizovány na úpatí mělnického zámku a musím zmínit, že role to byly nelehké. Ovšem všichni to zvládli jako velcí profíci, dokonce ani štěňata neřešila všechny ty zvuky, lidi, světla a 15 koní na place! Byli moc chváleni a my se těšíme, kolik vteřin filmu režisér nakonec ponechá lovu :-)

 

4.5.2014 - Jarní pohár ČPSK Blevice

Kynologický kurz finišoval v neděli Jarním pohárem, který se letos běžel v okolí Olovnice. Z našich psů letos startovaly Eimee a Kiwi, které prokázaly, že je jedno kdo je vede, že to prostě umí... S Kiwi jsem totiž byla trénovat jednou jedinkrát v předvečer soutěže. Eimee pak ztratila pouhé 3 body z celkového hodnocení jen proto, že za celý den nepotkala srstnatou zvěř a byla jí udělena horší automatická známka...
Eimee od Mlázovické tvrze - 205 bodů, I. cena, 2. místo
Kiwi Vis Tranquilla - 189 bodů, I. cena, 6. místo

1.-3.5.2014 - Kynologický kurz ČPSK Brozany nad Ohří

Speciální výstavou plynule započal každoroční kynologický kurz pořádaný ČPSK. Se spoustou "starých" i nových zájemců o výcvik anglických ohařů jsme po tři dny vyjížděli do revírů okolo Klapý a trénovali na divoké i vypuštěné zvěři. Se mnou se zdatně učili i Freya a Faron, pod taktovkou Feli a Eimee :-)

 Eimee

1.5.2014 - Speciální výstava Brozany nad Ohří

První výstava naší omladiny se nesla v duchu přátelské atmosféry a úspěchů. Od českého rozhodčího pana Petra Buby si odnesli naši psi pěkné posudky a následující ohodnocení:

Faron - třída dorostu - Velmi nadějný 1
Fibienne - třída dorostu - Velmi nadějná 1, Nejlepší dorost výstavy
Freya -  třída dorostu - Velmi nadějná 2
Elwin - třída pracovní - Výborný 2
Kiwi - třída mladých - Velmi dobrá 2

  
(Faron, Elwin, Kiwi)

  (Fibienne, Freya)

27.4.2014 - Jen tak na zahradě

   (Eimee, Feli, Freya, Faron a mamka)

25.4.2014 - Field Trials

Letošní FT sezóna se nesla v duchu zrušených termínů soutěží z důvodu nedostatku divoké populace pernaté zvěře v revírech. Kde se budou finálně naši psi realizovat, to začíná být skutečně závažnou otázkou... Tak tady je alespoň několik fotek z tréninků (Eimee, Frodo, Faron).

  

3.4.2014 - Fox na 6 měsících

 

30.3.2014 - Tréninky začaly

Na poli není nic co by nás zajímalo, tak nám zbývá už jen vystavovat kachny na březích rybníka a struh... (na obrázcích Eimee a Feli)

  

 

22.3.2014 - Mlázovičtí vodníci Faron a Freya

  

16.3.2014 - Few a Fox od Mlázovické tvrze

  Více foto v sekci Vrh F 

9.3.2014 - Fibienne u nás

  

16.2.2014 - Faron a Freya

  

8.2.2014 - Fibienne na 4,5 měsících

 

1.2.2014 - Elwin od Mlázovické tvrze chovným psem

Odchovánek Elwin splnil bez jakýchkoli problémů podmínky chovnosti a jeho výsledky naleznete zde.

 

25.1.2014 - Zima konečně přišla

 

21.1.2014 - Fox a Fibienne od Mlázovické tvrze

  Více foto v sekci Vrh F 

18.1.2014 - Faron a Freya v Mlázovicích

  

  

6.1.2014 - Faron a Freya

Naše omladina má zatím poněkud jiné starosti... :-)

 

4.1.2014 - Hon na bažanty MS Ostříž Mlázovice

Poslední hon v sezóně pořádáme krátce po Novém roce. Ostřílená dvojce Frodo a Feli si zalovili báječně, jakoby věděli, že je to letos naposled... 122 kusů bažantí zvěře z výřadu putovalo přímo na náš myslivecký ples.

  Foto Michal Hrnčíř

1.1.2014 - Pour féliciter 2014